Historie

Hoe het begon.

Tandtechnisch laboratorium Geuzebroek is in 1920 opgericht door Willem Geuzebroek. Hij is begonnen als tandtechnicus in dienst van een tandarts, zoals destijds gebruikelijk was. Toen de tandarts stopte met zijn praktijk, bood hij Willem de mogelijkheid om met de apparatuur van de tandarts voor zichzelf te beginnen. Zo is hij in 1920 gestart op de Oude Burgwal in Haarlem. In de oorlog verhuisde het tandtechnisch laboratorium naar de Wilhelminastraat 18. In 1948 kon er een pand gekocht worden uit de domeinen en zo is het bedrijf verhuisd naar zijn huidige locatie Wilhelminastraat 65.

Aanvankelijk maakte tandtechnisch laboratorium Geuzebroek alleen (rubber)prothesen en kroon- en brugwerk. In 1937 werd een licentie met Howmedica getekend om vitallium te mogen gebruiken om frames te maken voor frameprotheses.

Tweede generatie

In de tweede generatie zijn er drie zonen van Willem in de zaak gegaan. Zo is het logo met de drie schaduwen ontstaan. Willem vond dat je een bedrijf moest leiden als een ridder. Die kent geen bezit, staat slechts ten dienste van zijn omgeving en beheert het geheel. … Nijgh (de vader van Lennaert Nijgh) heeft het logo ontworpen, samen met Jo Geuzebroek, die het bedrijf samen met Frans Geuzebroek voortzette.

Jo Geuzebroek was een prothesetechnicus en Frans Geuzebroek een frametechnicus. In de jaren 80 van de vorige eeuw hebben de zonen Tom en Hans Geuzebroek het bedrijf overgenomen.

Grote verbouwing

De tweede generatie heeft de panden Wilhelminastraat 61, 63 en 67 gekocht en in 1980 is er een grote verbouwing geweest om van de vier herenhuizen één werkpand te maken, met de nodige wenteltrappen en tussenmuren. Dit was nodig om de bijna honderd medewerkers op twee verdiepingen te kunnen huisvesten.

Vierde generatie

In 1993 besloten de broers Hans en Tom om gescheiden verder te gaan. Hans Geuzebroek nam het bedrijf over en Tom Geuzebroek werd tandarts met een eigen praktijk. In 1999 kwam Esther Geuzebroek in het bedrijf en daarmee was de vierde generatie een feit.

De koerier Wij halen en brengen uw werk!