Historie

Ontwikkelingen in het vak

Productontwikkelingen

Na de oorlog zijn er vele grondstofverbeteringen gekomen en is het rubber in de prothese vervangen door kunststof. Ook de hechting van porselein op goud is doorontwikkeld. Daarnaast heeft de ontwikkeling van frameprothesen een vlucht genomen doordat mensen meer te besteden kregen en kozen voor een mooiere en beter zittende prothese.

Vanaf de jaren 90 zijn de ontwikkelingen van een volkeramisch materiaal op gang gekomen. Deze hebben geresulteerd in de doorontwikkeling van zirkoniumdioxide. Dit materiaal vervangt goud bij het maken van kronen. Het wordt sinds 2004 in huis gefreesd op onze eigen Cercon-freesmachine.

In de loop der jaren zijn implantaten en sloten ook deel gaan uitmaken van de tandheelkundige oplossingen. Hierdoor kunnen we steeds mooiere oplossingen bedenken, die esthetisch een steeds fraaier resultaat geven.

Tandtechnisch laboratorium Geuzebroek heeft drie afdelingen: Prothese, Frame en Kroon- en Brugwerk. Daarmee zijn we een allround laboratorium. Door onze jarenlange ervaring op alle gebieden kunnen wij met alle materialen werken en die toepassen voor alle mogelijke oplossingen.

De koerier Wij halen en brengen uw werk!