Onderhoudsadviezen

Voor uw nieuwe tanden en kiezen

Prothese, frameprothese of kunststof plaatje

U kunt (frame)protheses en kunststof plaatjes het beste schoonhouden, door ze in de Biotex of groene zeep te leggen. Als u uw prothese ’s nachts draagt, kunt u deze als u aan het douchen bent in een kommetje met dit schoonmaakmiddel leggen.
Na het weken maakt u uw prothese schoon met een protheseborstel. Deze heeft twee kanten waarmee u de binnen- en de buitenkant eenvoudig kunt schoonborstelen.

Let op: GEEN tandpasta gebruiken. Dit is een schuurmiddel dat de kunststof extra doet afslijten waardoor u eerder aan een nieuwe prothese of een opvulling van uw gebit toe bent. Liever ook geen bruistabletten gebruiken, deze maken de kunststof eerder broos en oud.

Heeft u bruine kalkaanslag op uw prothese? Leg die dan in schoonmaakazijn. Dit lost in de meeste gevallen het probleem op.
Is de aanslag hardnekkig, dan kunnen wij uw prothese (tegen een vergoeding) schoonmaken. U bent de prothese dan een dag kwijt. 

Klikprothese

U kunt uw klikprothese op dezelfde manier onderhouden als een gewone prothese. Wij adviseren u uw mond met een fluoridevrije tandpasta te poetsen, omdat u implantaten in uw mond heeft.

De koerier Wij halen en brengen uw werk!